STL-häst till Svanberg
Femåringen Jascal tränas numera av Oskar Svanberg. Här vid seger på Solvalla i november i fjol. Foto: TR Bild / Lars Jakobsson.

STL-häst till Svanberg

Oskar Svanberg har förstärkt stallet med tre hästar under hösten. STL-hästen Jascal (bilden) kommer närmast från Björn Goop. Dessutom två intressanta 1,5-åringar i form av Agostini och Bottnas Notice från hästauktioner.

Femåringen Jascal har tagit sex segrar på 20 starter hos Björn Goop. Fjolårets säsong gav alla dessa segrar på endast tio starter.
I år har Trixton-sonen haft det tuffare med endast 37.000 kr insprunget på sju starter. Två av dessa har varit i STL-lopp. På Gävletravet 18 maj och Åmålstravet 5 juni.
Hästen startade så sent som 25 september på Åbytravet, vilket skulle bli sista starten för Björn Goop.
 - Ja det stämmer och vi hade faktiskt köpt hästen på en Travera-auktion innan den starten upplyser Oskar Svanberg.
 - Det är kapabel häst som inte fungerade i den starten. Det var lite skavanker dokumenterade i auktionen, men jag tycker vi får ”mycket häst” för en liten peng.
 - Han har varit två vändor hos veterinär Åsa Frykman och jag tycker det ser ljust ut. Han känns fin och kanske startar inom en månad.

Podd-häst
På unghästfronten har två 1,5-åringar inhandlats till stallet. På Åbys Yearling Sale i slutet av september köptes Agostini för 30.000 kr. Hingsten är efter Credit Winner och undan Amourus (e S.J.’s Caviar).
 - Jag hade en limit på 100.000 kr, men den blev billigare än så.
 - Den är såld till ca 60% och ägargänget hittills består i stor del av lyssnare av vår podd ”7 Rätt – En Travpodd”.

Modern syster med Ready Cash
Två veckor senare köptes tävlingsrätten i Bottnas Notice på Solvallas Yearling Sale under kriteriehelgen. Bottnas Notice är ett sto efter Nuncio och undan Tireless. Modern är syster med självaste Ready Cash. Tireless har fem registrerade avkommor i sportsystemet och bäst hittills är franskfödda Goutte De Pluie 881.753 kr och ett rekord på 1.13,6al.
 - Vi har köpt rätten att tävla med henne t o m femårsäsongen. Det finns en klausul om en fortsättning, om vi skulle vara intresserade av det.
 - Andelar i henne kommer ut i auktionssidan TR Auktion vilket dag som helst. Vi har ett utgångspris på 1 kr och då ingår träning hos mig några månader.

Personal
Även på personalsidan har det skett förändringar hos Oskar Svanberg.
 - Ja det stämmer. Min fru Anna har börjat utbilda sig till equi terapeut.
 - Istället har Kim Lagerhem blivit ”lärling”. Hon är duktig med hästarna och framför allt vill jag lyfta fram hennes körkunskaper.
 - Hon har endast kört fem lopp och har varit tvåa och fyra som bäst. Med Ares Maanos lyckas hon bättre än mig avrundar Oskar Svanberg.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*