Kaiser Mearas ett bra auktionsköp
Kaiser Mearas vann Månadsloppets final med 100.000 kr till segraren. Tränaren Stefan P Pettersson, körsvennen Kevin Oscarsson och hästens skötare Cissi Sognemyr var glada efter segern. Firma Säby Maskin & Jordhantering äger hästen. Foto: Magnus Strömsten.

Kaiser Mearas ett bra auktionsköp

I augusti köpte Lars Svanberg Kaiser Mearas på auktion för 600.000 kr. Nu har fyraåringen gjort tre starter för sin nye ägare och har sprungit in 195.000 kr. Redan nu kan man säga att det var ett bra köp.

För över 50 år sedan, i början av Mantorptravets historia var Lars Svanberg aktiv som hästägare. Därefter gjordes ett långt uppehåll innan han 2022 satsade och köpte unghästen Get Gas, ett sto efter världsstjärnan Maharajah.
I år började Get Gas tävla med goda framgångar och det gjorde att nu 80-årige Lars Svanberg ville satsa vidare. Tränaren Stefan P Pettersson fick förtroende att hitta en häst efter topphingsten Readly Express, men det skulle vara en färdig starthäst den här gången. Hästen som köptes var Kaiser Mearas.
Igår var Kaiser Mearas andrahandsfavorit i finalen av Månadsloppet. Körsvennen Kevin Oscarsson gav hemmahästen ett passande lopp i andrapar utvändigt. 800 meter från mål sattes attacken in i tredjespår och in på upploppet kopplades segergreppet. Segertiden blev fina 1.13,6a/2140 m.
 - Det är jätteroligt när ägarna investerar i fina hästar och dom tävlar bra. Vår förhoppning är att han fortsätter utvecklas och blir en häst som tävlar i Gulddivisionen, berättade Stefan P Pettersson i vinnarcirkeln.

Trippelseger för Goop
Två tränare utmärkte sig lite extra igår. Det var Björn Goop och Christoffer Eriksson, som båda styrde in tre vinnare vardera från deras stall.
Pearl Kayz och Nagoya Newport var två av Björn Goops segervapen. Båda hästarna ägs av den tyska miljardären Karin Walter-Mommert. På kort tid har hon investerat stort i Sverige och har för närvarande över 200 hästar i träning. Men även hemma i Tyskland finns ett stort antal hästar i träning. Dessutom ser tyskan till att hennes gamla hästar får ha ett bra liv som pensionärer, då hon är en riktigt stor djurvän.
Goops tredje vinnare var Nickel Occagnes som vann på 1.15,9a/2140 m och är fortsatt obesegrad felfri. Hästen ägs av fransmannen Philippe Joyeux.

…och Christoffer Eriksson
Christoffer Eriksson tycker jag går framåt hela tiden sedan han flyttade sin tränarrörelse till svärfar Robert Berghs gård i Hajom. Två av hans vinnare var treåringarna No Limit River och Jeriko Brick. Båda hästarna ser ut att ha framtiden för sig.
Tredje vinnaren var V64-favoriten Captain Kronos, som var överlägsen i den inledande avdelningen. Captain Kronos startade karriären hos Svante Båth. Det fanns förhoppningar på hästen som lillebror till stjärnorna Very Kronos och Treasure Kronos. Hästen levde inte upp till förhoppningarna utan såldes till Finland i början av 2023.
Till Christoffer Eriksson kom hästen i mitten på augusti och han är nu obesegrad i två starter. Vid gårdagens seger fick den urstarke Ready Cash-sonen vänta med attacken till slutsvängen. Då på bara några steg avgjorde Captain Kronos loppet.
 - Redan när jag såg startlistan första gången förstod jag att vi skulle vinna det här loppet, avslöjade Christer efter målgång.

Tomas Thell / Roger Elebring.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*