Johanna vann lopp igen
Johanna Lind har tagit tre av fyra segrar i år med Stefan P Pettersson-tränade hästar. Här vid en tidigare seger på Solvalla. Foto: TR Bild / Lars Jakobsson.

Johanna vann lopp igen

Tio dagar efter Solvallavinsten med Get Gas, var det dags igen för Johanna Lind att vinna lopp. I ett s k ramlopp till STL-tävlingarna på Gävletravet i lördags slog Johanna till och nosade ut Dante Kolgjini i en stentuff duell. Hästen Marseille vann imponerande på nya rekordet 1.13,5a/2140 m!

Lärlingsloppet kördes över 2140 m autostart med tolv ekipage bakom bilen. Favoritduon Kudos Kazoo-D Kolgjini och Marseille-J Lind hade en duell redan i loppets inledning. Dante Kolgjini vann spetskampen efter tuffa 1.09,5 första halvvarvet. Johanna kröp ned bakom ledaren. När klungan närmade sig tättrion lagom till varvning valde Johanna att kliva ut i andraspår snett utvändigt om ledaren. Första 1000 m avverkades på 1.14,6 och ungefär samma fart gällde även upp till 1500 m.
I slutsvängen hade tätduon ånyo lämnat lucka ned till förföljarna varvid Johanna kunde vila en stund bakom ledaren med Marseille.
I början av upploppet var det dags för en ny attack och in mot mål utmynnade allt i en stentuff slutbatalj. Målfotot visade på en nos till Marseilles fördel.

Segertiden skrevs till nya rekordet 1.13,5a/2140 m, en rekordsänkning från 1.15,0a bakom bilen över samma distans.

Den fyraårige Maharajah-avkomman som gjorde karriärens 12:e tog sin andra årsseger och i prispengar har det blivit 178.000 kr insprunget. 50.000 kr var förstapriset i Gävle.

Tränaren Stefan P Pettersson kunde senare under dagen även räkna in en andraplats av Joe Dalton-M A Djuse i silverdivisionens STL-lopp (62.500 kr). Han var förstås nöjd med trippen till Gävle.
 - Ja, det var ruggigt bra prestationer av hästarna.
 - Johanna Lind körde med stort självförtroende bakom Marseille. Det var kul att gick vägen ända in i mål. Nu väljer vi på två lopp på hemmaplan lördag 1 juni. Antingen i STL klass II-försöket eller annars Helen Ann Johanssons Invitation som är ett damlopp.
 - Även Joe Dalton kanske startar inom STL. Jag har även Friend Of Elves som kan bli aktuell där. Vi får se hur det blir med tilldelning av lopp för hästarna.

Även i måndags kväll, efter lunchtravet på hemmaplan kom en framgång för Stall Stefan P Pettersson. Det fyraåriga stoet Kitty Hawk slutade tvåa i ett genrep inför StoSprintern senare i juni på Halmstadtravet.
Från spets och med Kevin Oscarsson som körsven togs andraplatsen bakom Countess Face-D Kolgjini. Vid målgång skiljde endast en hals. Denna gång till Dante Kolgjinis fördel. Tiden för bägge hästarna 1.11,8a/1640 m.
 - Det var ett bra genrep inför kvalet till StoSprintern som avgörs måndag 24 juni. Då kommer Kitty Hawk att vara ännu bättre avrundar en nöjd tränare.

Andraplatsen i Halmstad var värd 50.000 kr.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*