I.D.Got A Colt skrällde i Ina Scots Ära
En riktig skräll levererade Robert Bergh bakom sitt nyförvärv I.D.Got A Colt som segrade i Ina Scots Ära och tjänade hela 300.000 kr till sin nya ägare. Foto: Magnus Strömsten.

I.D.Got A Colt skrällde i Ina Scots Ära

I.D.Got A Colt hade tjänat klart minst av de elva ekipagen i Ina Scots Ära. Trots att det fanns många fler namnkunniga konkurrenter var det Robert Berghs fyraåring som skar mållinjen som vinnare på 1.12,3a/2140 m.

I.D.Got A Colt segrade till skrälloddset 56 ggr insatsen och bara 1% av V75-spelarna hade streckat ekipaget. Den sensationella vinnaren var den stora anledningen att V75-utdelningen stack iväg till 490.267 kr.
Historien om vinnaren har dock Mantorpsanknytning då hästen började tränas av Tommy Karlstedt, son till Mantorpveteranen Ralf Karlstedt. I.D.Got A Colt tävlade starkt som treåring, innan han för tre månader sedan såldes till hästägare hos Robert Bergh.
I.D.Got A Colt segrade i debuten för sin nye tränare och vid lördagens tävlingar var det dags igen. Från sitt åttonde spår bakom bilen hamnade Robert Bergh i tredjepar utvändigt. In på upploppet galopperade ledaren Stens Rubin som slagen och storfavoriten Herakles Zet hade gjort av med sitt bästa krut i dödspositionen. Istället var det I.D.Got A Colt som fick nosen först i en tät slutstrid.
 - Jag gick ut med 600 meter kvar och hästen kändes motiverad. Han kämpade på hela vägen in och vi kunde vinna. Prestationen kan man inte förväntat sig, men han var otroligt förbättrad efter senaste loppet, berömde Robert Bergh.

Överraskning när storfavorit svek
Ytterligare en storfavorit från Daniel Redéns stall svek igår och det var årsdebuterande Admiral As i Gulddivisionen. Körande Örjan Kihlström försökte en attack varvet kvar men kunde inte följa 450 kvar och sedan galopperade hästen uppgivet.
Stefan Melanders femåring Thereisnolimit var det som tog hand om taktpinnen. Körande Ulf Ohlsson kunde sedan bestämma tempot precis som han ville i Östgötaloppet. Över upploppet stack sedan femåringen ifrån de övriga och var aldrig i förlustfara.
 - För vår det var det lugnt och det verkar som om konkurrenterna tyckte att det var en bra häst i ledningen. Thereisnolimit har utvecklats positivt som femåring anser jag, betygsatte Ulf Ohlsson.
Solvallakusken vann även ett s k ramlopp med Elin Avant på nya banrekordet för 4-åriga ston med 1.13,1/2140 m.  

Amatörpar bakom V75-vinnare
En uppvisning fick vi se i den inledande V75-avdelningen när Money Matters rundande konkurrenterna på sista långsidan. Lite tur fanns dock med i bilden för i en ogiltig start galopperade hästen hejdlöst. Men i den giltiga tog sig Money Matters samman och trampade iväg felfritt. Jorma Kontio placerade den storvuxne valacken i tredjepar utvändigt. 800 meter från mål kom anfallssignalen och innan slutsvängen var loppet avgjort.  
Bakom Money Matters står amatörparet Hanna och Peter Rexhammar. De har arbetat med ett revisionsföretag nästan hela livet, men Hanna var i unga år hästskötare i Finland och jobbade en tid även hos Stig H Johansson.
Money Matters har de själva avlat fram och tävlat med på samma sätt som hans mamma och mormor. Träningen sköter Hanna av hästarna på deras gård Armanbo utanför Sala, som de även hyr ut till proffstränare och dit flyttar framgångsrika Katja Melkko inom snar framtid.
Hanna Rexhammar hade ytterligare en favoritspelad häst i lördagens V75-omgång. Efter ett bra slutvarv slutade Can Can Broline trea bakom vinnande FriendofaPhantom som gavs ett perfekt lopp av tränaren och körsvennen Conrad Lugauer. Ledning efter halva distansen och säkert undan till slut på ett nytt banrekord för 4-åriga ston med 1.13,7/2660 m.

Klent med hemmaframgångar
Elva hemmahästar kom till start varav fyra startade inom STL/V75-loppen. Störst förväntningar var det på duon Joe Dalton och Lozano Di Quattro i silverdivisionens försök. Joe Dalton tillsammans med Magnus A Djuse satte färg på tillställningen genom att spetsa i en rivig öppning och sedan dirigera i jämnt 12-tempo. Femåringen tappade sedan i spurten och slutade åtta på km.tiden 1.12,0a/2140 m. Per K Erikssons Lozano Di Quattro fick ett avvaktande lopp utvändigt men kroknade rejält sista 300 m och visade ingen toppform.
Bästa placeringen tog istället Mikael Selins Ace Of Marke som slutade fyra i ett försök i Diamantstoet på nya rekordet 1.13,9/2140 m. Fjärdeplatsen var värd 19.000 kr.

Tomas Thell / Roger Elebring.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*